Tomatjobb och supergod soppa!

post

Fotografering hela dagen med duktiga Annika Broman. Vi gjorde ett jobb med tomater på burk. En grundsås och vips har man basen till 5 rätter. Blev extra nöjd med räk- och lax soppan. Jag är vanligtvis inte så förtjust i dragon men denna gång blev det hummmm gott. Hela artikeln kan ni se i Leva & bo i november. Min grundsås på tomatsås kommer då också.
Men här är ett smakprov på ett av recepten så har ni något att njuta av i helgen! Haen superskön helg allesammans!

20111021-163455.jpg
Räk och laxsoppa
500 gr räkor med skal
200 gr sugarsnapps
400 gr laxfilé, urbenad & skinnfri
4 kokta potatisar
2,5 dl Grädde
2,5 dl Tomatsås (färdig, smaksatt med grönsaker mm men inga örter)
5 dl mjölk 3%
Skala räkorna och lägg i en het stekpanna fräs någon minut och lägg i 0,5 dl av tomatsåsen. Fräs på i hög värme under omrörning 5 minuter häll på 2,5 dl vatten och 0,5 dl vin. Låt sjuda 15 minuter
Sila av skalen och häll i 2,5 dl grädde och 5 dl mjölk och 2,5 dl tomatsås. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag två kvistar dragon och hacka fint. Lägg i tillsammans med 2msk konjak. Dela laxen i kuber lägg i soppan 4 minuter och lyft sedan ut med hålslev. Låt stå vid sidan. Skär potatisarna i klyftor lägg i tillsammans med sugarsnapps. Låt sjuda 5 minuter. Nu är den snart färdig att serveras. Lägg i laxen igen, låt sjuda upp och servera med räkor på toppen.

@twitter