Sparris soppa i frossan

post

Så nöjd med sparrissoppan till morgondagens evenemang ute på Green village. Fick fram så Goa smaker.
Vill ni smaka och prata sparris så kom ut till Surte imorgon. Här är annars receptet. Det blir så gott så!
Sparris soppa till 4 personer
600 g sparris, grön
0,3 purjolök
2 små schalottenlök
30 g smör
0,5 tsk socker
4 dl grädde
1 ekologisk grönsaksbuljong tärning
1 dl crème fraîche
1 dl vitt vin
Salt & peppar
Lite parmesan att hyvla över
Gör gärna så här:
Bryt av det trådiga på sparrisen och skär av topparna och lägg åt sidan. Skär resten i små bitar och koka dem 5 minuter i saltat vatten. Tag ur den med en sil, spara kokvattnet, och lägg i topparna 2 minuter. Tag ur och ställ åt sidan. Tag nu stjälkarna och mixa till en fin puré. Ställ åt sidan. Skala, skölj och finhacka lökarna, lägg i soppkastrull tillsammans med smöret och låt svettas med sockret strödd över. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, låt koka upp och sjuda 10 minuter. Häll i vinet och rör i purén och crème fraîche. Smaka av med salt och vitpeppar. Vid servering, toppa med sparristopparna och hyvlad parmesan. Njut!

@twitter