Soppa av höstprimörer med toppad med haloumi crostino och knaperstekt rökt sidfläsk

post

Foto: Ewa AndinssonAntal Personer: 4 personer
Tillagningstid: 40 minuter

INGREDIENSER:

    • 1,2 l vatten
    • 1 st fond du chef grönsak
    • 1 gullök
    • 2 selleristjälkar
    • 2 tomater
    • 400 gr bondbönor
    • 200 gr jordärtskocka
    • 1 zucchini
    • Körvel att hacka och strö över

 

  • Haloumicrostini
  • 150 gr rökt sidfläsk
  • 200 gr haloumi
  • Smör att steka i
  • Gott segt bondbröd

 

GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Koka upp vattnet (tips! använd vattenkokaren så går det fortare) och låt buljongtärningen smälta. Skölj och skala grönsaker och de rotfrukter som kräver det. Finhacka tomaten/ gröp ur kvisten), löken, sellerin, zucchini och jordärtskocka . Lägg i buljongen. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Tips! Har du en tryckkokare så sparar du tid och energi. Smaka av med salt och peppar, lägg i bondbönorna och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Skär fläsket i små kuber och stek knaprigt. Skär brödet och osten i skivor. Stek gyllene i smör. Drag över lite svartpeppar och lägg osten på brödet, toppa med knaperstekt fläsk och finhackad körvel. Servera brödet med den rykande goda soppan.

@twitter