Snabb och nyttig måndagsmat

post

Gjorde ett jobb några dagar sedan där jag lagade till lite snabba vardagsrätter med goda fonder. Enligt en undersökning som Knorr och Fond du Chef gjort så är kyckling det vi svenskar äter oftast till vardags. Själv är jag otroligt kräsen när det gäller kyckling. Jag köper bara ekologisk färsk kyckling, gärna hel så kan stycka fram delarna själv. Klart saftigast.

Foto: Ewa Andinsson

Njöt själv av denna GI inspirerade, snabba goding ikväll efter jag rört på påkarna och dansat Zumba. Recepten kommer inom kort att lätt hittas på receptbanken. Tills dess lägger jag in dem som en kommentar nedan.

0 reaktioner på ”Snabb och nyttig måndagsmat

 • alexandras recept on september 13th, 2010

  Grillad Kycklingfilé med ärtkräm (lätt GI inspirerad)
  4 personer
  5dl frysta gröna ärtor (ca 300 gram)
  2,5 dl färdig buljong från kyckling fond du chef
  500 gr kycklingfilé ekologisk med skinn
  0,5 msk färskriven ingefära
  2 msk riven parmesan
  1,5 dl crème fraiche
  2 dragonkvistar

  Bönsallad
  1 burk kidneybönor (färdiga, kokta)
  0,5 Rödlök
  2 msk kallpressad rapsolja
  1 msk balsamvinäger
  Salt och peppar

  Gör gärna så här:
  1. Salta och peppra kycklingen. Lägg i non stick panna med skinnsidan nedåt först. Ge färg och vänd. Sänk värmen och låt sjuda under lock till det uppnått en innetemperatur på 70 grader.
  2. Koka ärterna i buljongen med lock i 8-10 minuter. Mixa med hjälp av stavmixer eller matberedare ihop med ingefäran, några blad färsk dragon och parmesan. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar
  3. Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten. Finhacka löken. Vänd samman med olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar
  4. Lägg ärtkräm som en spegel. Skiva kycklingen och lägg på. Servera med bönsalladen och lite färsk dragon.

@twitter