sensuell italiensk maräng

post

Vissa maträtter får det att pirra behagligt i kroppen på mig när jag gör eller smakar dem. Att vispa upp en italiensk maräng är så otroligt ….uhhmm. Från den vita smeten kommer en mjuk, fast skön massa som gör underverk med mina desserter. Goda sensuella smaker en tisdag mitt i veckan. Eftersom det är vårvinter smakar en smaksättning med apelsin extra bra!

Apelsindoftande Italiensk maräng till chokladglassen
1 och ¼ dl strösocker + 2 tsk för uppvispningen av vitan
3 msk vatten
2 ägg endast äggvitan
1 tsk färskpressad citronsaft
2 msk kanderad apelsinskal
1 kravodlad apelsin för dekoration
Vispa äggvita, citron och 2 tsk socker med elvispen.
Koka socker och vatten till exakt 122 grader i en kastrull på spisen.
Häll det varma sockret i äggvitan under ständig vispning, på låg hastighet tills det svalnat. Minst 8-10 minuter. Det är nu det sker. Vackert!
Blanda marängen med kanderat apelsinskal och svetsa med en brylébrännare. Dekorera med fint rivet apelsinskal.

0 reaktioner på ”sensuell italiensk maräng

  • JenJen on februari 15th, 2011

    Mums, låter hur gott som helst! Måste prova..
    Vart köper jag en brylébrännare?
    Kram

    • Alexandra on februari 15th, 2011

      De finns billiga på Clas Ohlsson.
      kallas för gasbrännare och kostar 279.-
      kram

@twitter