Sen middag men det var det värt.

post

Kom iväg ganska sent från jobbet idag. Lyckades att få in en första inomhus träning på Friskis & Svettis på Hamngatan. Velar lite om vad ska ska ta för kort/betalningssätt. Har genom åren bokat alldeles för många årskort där träningarna blivit styckvis löjligt dyra i längden, så kan det gå när man bara tränar några gånger på ett årskort, knappt man vill räkna ut vad varje träningstillfälle kostar. Köpte lösnummer=100 kr= 1 träning. Susanne, min gamla Robinson kollega hade lagt upp en crosstraining program som vi körde på. Känns ordentligt i rumpmusklerna redan nu. På väg hem fick jag sådan lust för Gulash soppa. Finns bara ett problem.=Tiden. En bra soppa måste koka i 1,5-2 timmar. Tog tryckkokaren för att snabba på processen. Blev så gott!! Ett tips till mig själv nästa gång är att sätta soppan på helgen. En bra gulasch blir bara bättre av att stå till sig.

Här är mitt recept just ikväll tror jag fick med allt. Stod mest och mös i köket och lagade lite på känn.
600 gram nötkött (bog, ryggbiff, grytbitar eller liknande)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
2 morötter
1 bit persiljerot
1 lagerblad
6 trötta tomater (använde de som fanns i kylen på väg bort)
skalet och saften av 0,5 ekologisk citron
2 msk tomatpuré
2 msk mörk oxfond
1 tsk kumminfrön
1 msk paprika pulver
1 tsk tabasco
1,5 liter vatten
3 stora potatisar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten bunt kruspersilja
2-3 tsk salt
15 svartpepparkorn
Gör gärna så här:
Koka upp vattnet. Hacka alla ingredienserna. Lägg i allting utom hälften av den röda och gröna paprikan och hälften av potatisen. Låt koka 1 timme. ( hälften i tryckkokare). Tag ut köttet och tärna lägg i tillsammans med potatisen, paprikan och persiljan. Låt koka i ytterligare minst 30 min. Smaka av med salt och peppar. Jag hade creme fraiche och lite hemslagen majonnäs hemma, blev gott att röra i den heta soppan.

20111121-223548.jpg

@twitter