Sedan magi….det pirrade i tårna av vällust.

post

Jag har den stora förmånen att blir bjuden på god mat ganska ofta.  En av mina stora nöjen i livet. Jag tröttnar aldrig på god mat (syns väl tyvärr oxå på min välsvarvade lekamen) men ibland…ibland är det extra bra. Det var det i lördags på Loka Brunn.
Satt vid ett underbart bord med Andreas och Elisabeth Dahlin, Tomas Harila, Andreas Carlgren, Annika Hagström med väninnan Karin och min Peter förståss. Intresset för god mat, livet, sinnerlighet och dryck fanns hos oss alla. Jag har en teori att när många njuter ökar man sin egen njutning ett par snäpp. Servisen var oklanderlig. Charmig, snabb korrekt med studerande från Grythyddan. Men maten och vinet…..jag saknar ord. Till förrätt var det surf & turf. Skön blandning av vatten och skog. Renfilé, kryddbakat med en doft av kummin och syltad gurka, en gös och lite löjrom med stänk av krasse.

Bild med en enkel mobil gör inte alltid maten rättvisa.

varmrätten var magisk!


Varmrätten var Älgytterfilé, med viltkorv och KarlJohansås………Jag är sedan tidigare en stor fantast av just KarlJohan, gillade att såsen smakade mycket utan att ta över. vad köket lyckades med denna kväll var att låta svampen tala utan att ta överhanden och att harmonisera med brysselkålen och korven på ett vidunderligt sätt. Så gott!
Skaparen av menyn var Erik Lindeberg och hans fick god hjälp att göra menyn en fullträff av sommelier Marie Dahlgren, hon presenterade Chiantin som gjorde varmrätten sällskap som kärlek på flaska. Jag säger bara uhm umn yumnn!!! Lycka!

Kärlek på flaska!

@twitter