Regn och rabarber….

post

Nyss hemkommen från Tjörn och urmysig fest under lördagskvällen. Det regnar….regnar…regnar. Tog fram ytterligare ett kakrecept för att trösta mig mot vädrets grymma makter. Film, ljummen kaka och soffa. så tänker jag tillbringa resten av söndagen. Recept=

Hade glömt hur god denna kaka är!!!

Mjuk rabarberkaka
2,5 dl rörsocker

3 ägg
4 dl sköljd, skalad och fint skuren rabarber
2 dl finhackade sötmandlar med skal (använd stavmixer eller dyl)
3 dl ekologisk vetemjöl
1 tsk malen vaniljstång( alt 2 tsk vaniljsocker)
2 tsk bakpulver
150 gr smält smör
1 dl naturell yoghurt
smör och ströbröd till formen
ev topping
1 dl florsocker
lite färsk citronsaft för att binda
Gör gärna så här:
1. sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smöret och grädden.
3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten. Häll i väl smord och bröad form och ställ i mitten på ugnen i c.a 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen. Rippla över toppingen, låt stelna och servera.

@twitter