Pasta med sparris, chevrè och valnötter

Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad.

Gör gärna så här:

Blötlägg brödet i mjölken. Mixa samman i matberedare med knivtillsats. 1,5 dl valnötter, vitlök, brödet, parmesan, salt, peppar och olivolja. Smula i drygt hälften av osten och rör om. Det kommer att vara en ganska hård smet. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Skala den sista biten av sparrisen och skär i bitar. Stek i smör och salta och peppra. Ställ undan. Skär bort kärnan från tomaten, skala och finhacka rödlöken, strimla paprika och basilika. Blanda samman med olja, citron, salt och peppar. Lägg pastan i buljongen och koka al dente (med tuggmotstånd). Tag några skedar av buljongen för att göra valnötskrämen följsam. Häll av pastavattnet och vänd pastan i valnötskrämen, strö över resten av valnötskärnorna, smula över chevré och sparrisen. Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad