Pasta med sparris, chevrè och valnötter

post

Foto: Ewa AndinssonAntal Personer: 4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

INGREDIENSER:

  • 400 gr bredbands pasta av bra kvalité
  • 250 gr sparris
  • Smör att steka i
  • 250 gr chèvreost
  • 2 dl valnötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • 1 skiva formbröd, gärna fullkorn
  • 2 msk riven parmesan samt lite att hyvla över
  • 1 krm salt
  • 2-3 drag med svartpepparn
  • 2 l vatten
  • 2 fond du chef grönsak
  • Tomatsallad
  • 2-3 tomater
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 3-4 blad basilika
  • Salt och peppar

 

GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Blötlägg brödet i mjölken. Mixa samman i matberedare med knivtillsats. 1,5 dl valnötter, vitlök, brödet, parmesan, salt, peppar och olivolja. Smula i drygt hälften av osten och rör om. Det kommer att vara en ganska hård smet. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Skala den sista biten av sparrisen och skär i bitar. Stek i smör och salta och peppra. Ställ undan. Skär bort kärnan från tomaten, skala och finhacka rödlöken, strimla paprika och basilika. Blanda samman med olja, citron, salt och peppar. Lägg pastan i buljongen och koka al dente (med tuggmotstånd). Tag några skedar av buljongen för att göra valnötskrämen följsam. Häll av pastavattnet och vänd pastan i valnötskrämen, strö över resten av valnötskärnorna, smula över chevré och sparrisen. Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad

@twitter