Pallar plommon och är duktig…

post

Funderar över duktig grejen. Inser att det frustrerar mig ibland…. vill inte vara duktig och den lilla rebellen vill definitivt göra tvärt emot. Pallade plommon i min grannes trädgård (tack Lena) och bakade till en underbar Tarte tatin på dem till min lilla familj. Varför gör jag det när jag inte tänker äta av den för jag är sååå DUKTIG. Har nog drag av masokism i själen. Tog ett par godingar au naturell istället och njöt. Handen på hjärtat inte så mycket som de mina som kommer att mata i sig detta…Här kommer receptet för Er J…%%##§§..AR som inte går på diet. Men jag är så duktig så. 8 km igår igen. Idag ont i halsen. Kanske en promenad med Grappa när de andra svullar dessert.

Plommon tarte tatin
6 personer
Serveras med mascarpone ost med finhackad färsk timjan
1 stekpanna som kan användas i ugn ca 26 cm i diameter
4-5 lite större plommon annars 10 tal små, kärna ur och klyfta (dela de små i hälften)
0,5 dl skalade pistagenötter
40 gr smör
0,5-1 dl rårörsocker
3 smördegsplattor (köps färdiga frysta, låt tina 10-15 minuter innan du kavlar ut)
200 gr mascarpone
1-2 msk finhackad färsk timjan
2 tsk florsocker
1 tsk citronzest
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr, smält smöret i stekpannan strö över sockret och lägg ut plommonklyftorna snyggt i cirkel över hela pannan. Låt småsteka i 5-8 minuter. Tag av från spisen.  Lägg ihop smördegen längs med långsidorna och kavla ut så att det täcker hela pannan. Lägg på plommonen som ett lock, tryck till försiktigt och vik in sidorna. Nagga med gaffel. Ställ in hela pannan i ugnen ca 15 minuter till det fått färg. låt svalna 15 minuter innan du vänder upp den på ett fat. Rör samman mascarpone, florsocker, finhackad timjan och citronzest. Servera ljummen med pistagenötter strödda på toppen och timjanmascarpone i en klick vid sidan.

0 reaktioner på ”Pallar plommon och är duktig…

  • Andreas on augusti 23rd, 2011

    Har ingen trädgård och ingen granne att palla från, men gott låter det onekligen. Kanske ett glas PX till det? Det blir till att prova någon dag när jag också varit duktig och motionerat.

@twitter