Om Alexandra Zazzi

Vem är jag?

Alexandra Zazzi är kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare.
Hon älskar att laga mat, och att prata mat.
Hon är tjejen som blev känd för att ha vunnit dokusåpan Robinson,
men som idag har hunnit skriva fyra kokböcker, driva två restauranger och varit programledare för flera tv-program.
Alexandra är född i Stockholm men uppväxt i norra Italien.
Familjen återvände till Stockholm på 1970-talet.
Matintresset ligger i generna, den italienska lusten till mat och råvaror,
till att äta tillsammans och umgås runt matbordet.
Alexandra började sin karriär med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på en krog i New York och har sedan drivit två egna restauranger i Göteborg, lunchrestaurangen och cateringföretaget Pasta Panini samt den italienska restaurangen La Stazione.
Alexandra startade Pasta e Panini tillsammans med sin man Peter 1996. 1998 deltog hon i dokusåpan Robinson, tillbringade nästan 50 dagar på en ö i tropikerna, vann tävlingen som första kvinna och blev känd för hela svenska folket.

Vad gör jag?

Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör.
Hon är hunnit med att skriva fyra kokböcker och är återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten.
Hon har varit programledare för flera tv-program, bland andra ”Köket” i TV4, ”Meny” i Sveriges Radio P1 och varit reporter i ”Spårlöst försvunnen” på TV3.
Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag på till exempel Bokmässan i Göteborg.
Dessutom har hon hunnit skriva och ge ut fyra böcker om mat, hittills. Tillsammans med maken Peter skräddarsyr hon också matevents för företag och organisationer, och arbetar med catering i stort och smått.
Alexandra är till hälften italienare och bär med sig två olika kulturer ”jag kan vara passionerat galen och samtidigt svenskt lugn”. Alexandra älskar att prata mat.

@twitter