Ni som vann för att ha röstat i årets julsill. Grattis!

post

Jul på Liseberg – ett vinnande koncept

av: VästsverigeBloggen | 2011-12-06 08:42

Att få strosa med sina nära och kära i ett julpyntat, snöigt och vintrigt Göteborg med Liseberg som huvudbesöksmål är vad de flesta av er angav som den bästa julupplevelsen i Västsverige. Många av er skrev att ni längtar efter att besöka Västsverige i julskrud, och det förstår man när man läser vad Anna Estesjö från Örebro skriver:

” … när vi sitter där [i Julpaddan] och tyst flyter fram med tända facklor börjar ett litet pirr kännas i magen. När vi kommer fram till Liseberg så är det som att kliva rakt in i julen.”

I Julstaden Göteborg tyckte ni om att gå på julkoncert, besöka julmarknaderna i Haga och vid Kronhusbodarna, äta julbord (helst på Sjömagasinet, Fiskekrogen, Gothia Towers och Feskekôrkan), beskåda julspelsfilmen på Konstmuseets fasad samt ta Julpaddan till Liseberg.

Andra favoriter var att uppleva havet och skärgården i is och frost, gärna i lite häftigt, blåsig vinterkustväder. Plasterna utmed kusten ni gillade mest var; Marstrand, Stenungssund, Mollösund, Kärringön och Grebbestad. Färsk fisk och skaldjur var också populärt liksom jul i herrgårdsmiljö (Bjertorp Slott, Thorskogs Slott, Tofta Gård).

Grattis till alla våra vinnare i tävlingen Västsveriges Julsill 2011:

Matbloggarna – se video från prisutdelningen här!
1-pris: Alexandra Zazzi – Leif Mannerströms vinnare
1-pris: Monika Ahlberg – Folkets röst
2-pris: Louise Johansson – Folkets röst

Vinnare bland er som röstade:
Marie Hillberg Larsson, Skärhamn
Jenny Gustafsson, Göteborg
Martina Kroon, Bankeryd
Annika Myhre, Sturkö
Anette Jonsson, Göteborg
Britt-Inger Olsson, Fagerfjäll
Therese Wahlund, Stockholm

@twitter