Medvetet matinköp

post

När jag handlar mat går jag hellre på kvalité än kvantitet. Jag älskar att röra mig i saluhallar och affärer som har en genuin kärlek till mat. Dessutom ser jag vikten av att medvetet välja vad jag köper hem, både min kropp och hela vår värld mår bäst av det. Kan jag av handlaren få förklarat för mig vägen en bra bit oxbringa har vandrat, innan den hamnar i mina grytor, så känner jag att jag har tagit mitt ansvar. Bra råvaror skall dofta rätt och kännas rätt redan i affären. Har man sedan lärt sig hur en bra tomat skall se ut så blir man bättre på att vårda sina råvaror även hemma. // Alexandra

0 reaktioner på ”Medvetet matinköp

 • JenJen on september 6th, 2010

  Jag håller helt och fullt med dig Sandra! Jag önskar bara att det fanns mer tid för att gå i saluhallen eller åka till grönsakshandlaren istället för att ta Ica bara för att allt finns på en och samma plats.
  Man ska ju få till det tidsmässigt med jobb, barn, träning och ett socialt liv.
  Men nu när jag läst inlägget kommer det bli mitt nästa mål..Att välja rätt råvaror och vara med medveten med vart och vad jag handlar. Iaf bli en aningen bättre på det.
  /Jenny

 • Alexandra on september 8th, 2010

  Hemligheten är att göra små medvetna val och ställa krav på sina handlare att man tar in bättre produkter av hög kvalité. Man behöver inte förändra allt på en gång. Framför att att sluta slänga saker i onödan är viktigt. Även små steg tar en framåt.

 • göran risberg on september 9th, 2010

  Om man ska ge det omedvetna matinköpet ett ansikte så är det mitt. Är alltid jättehungrig och har tankarna tusen mil upp när jag handlar. ( Är alltid lite lätt förvånad vad jag köpt när det dax att packa upp.)
  Hälsningar
  Göran Risberg

@twitter