Med en önskning om en glad midsommar..

post

Midsommarafton firas lugnt i år. Det blir den lilla familjen och en extra tonåring.
Menyn blir följande:
Lunch med 3 sorters sill och med världens bästa sillsallad. (recept nedan)
Middag lax och löjromstoast med tillbehör
Grillad T-bone med ljummen potatissallad
Rabarberpaj med hemgjord glass
Simma lugnt och njut av av varandra!

Sillsallad
3 kokta ägg
3 tomater
2 burkar matjessill (godast är de hela filéerna)
Spadet från en burk
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs (godast om du gör egen)
6-8 kokta små färskpotatisar eller amandine potatisar
1 liten rödlök
dill att toppa med
Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva äggen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva den kokta potatisen. Öppna burkarna med sill men behåll spadet på den ena och skär (om det inte redan är uppskuret) i ätvänliga bitar. Blanda spadet med majonnäsen och gräddfilen så att den får en rinnigare konsistens. Lägg potatis så att det täcker botten av en karott eller glasskål, lägg sedan i ägg, lök, sill och tomater, varva tills allt är slut. Häll över dressingen och låt stå och dra i några timmar före servering. Servera med nyklipptdill på toppen.

@twitter