Direkt från frysen…ibland hittar man lösningar som faktisk är helt underbara. Hade mina föräldrar hos mig på middag igår och ville laga till något som jag vet att de älskar, nämligen ossobuco, långsam tillagad kalvlägg som sjuder sig mör i tomatsås över en hel dag. Problemet är att jag hade glömt att ta ut kalvläggen ur frysen och jag kom hem sent. Jag la den frysta kalvläggen som en kall klump i tryckkokaren med vatten, oxfondtärning, några morötter och ett tiotal pepparkorn. På med trycket och på spisen i 1,5 timme. Snabb tomatsås på San Marzano tomater som jag mixade släta med lite olivolja, (siciliansk olja, stark, gräsig med kraftig smak). Ut med (den nu möra och oväntat saftiga kalvläggen) ur grytan, in i en ugnsfast form, på med tomatsåsen och in i ugnen.
45 minuter senare var den mycket lyckade ossobucon klar! Jag serverade den med råris och en enkel sallad. Buon appetito a tutti!
Det gäller att vara påhittig! :))
Fast det tog ju ÄNDÅ 2 timmar att laga, hur lång tid tar det annars ?
Helt otroligt att kunna korta ner en rätt till ca 2 timmar och ändå få den lika god, all heder åt dig Alexandra♥
I vanliga fall skulle det ta minst 8 timmar. Nu gick det från fryst köttklump till kött som faller av benen på 2 timmar….definitivt ett lyckat försök…
aahh, då är jag med och ja då ÄR den ju snabblagad i jämnförelse…
Trevligt att läsa!
Comments are closed.
@twitter