Lyckad lunchsallad. Här kommer receptet!

post

Livsenergin återvänder med solen och ljuset.
Jag mår så bra så jag vill bara gå i solen och tralla 😉  istället la jag lite krut på en god sallad till lunch. Älskar min basilikadressing! Så kopiera gärna receptet och gå hem och laga.

Matvetesallad med skaldjur och basilikakräm
Antal Personer 4
Ingredienser:
3 dl matvetekorn
1 örtbuljongtärning basilika
2 dl blandade valfria skaldjur (räkor, kräftor, musslor efter tycke)
1 zucchini
20 babytomater
1 morot
1 näve blandade salladsskott (maché, rosé, frisé)
Basilikakräm:
15 blad basilika
2 msk olivolja
1 dl majonnäs
0,5 dl grekisk yoghurt
Salt och peppar
Gör gärna så här:
Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en örttärning. Tag av när de är mjuka och låt svalna. Bred gärna ut över en ugnsplåt så går det snabbare. Strimla zucchini och morot tunt i stavar (använd gärna potatisskalaren). Dela tomaterna i hälften och blanda samman alla övriga ingredienser med salladen.
Mixa basilika med olivolja och rör sedan ihop med majonnäsen och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.


@twitter