Lite förvirrad i matlusten.

post

Jag är som många vet matglad. Man kan och gå då långt att kalla mig fullständigt galen i god mat. Men nu har det uppstått ett problem. Jag har semester och för första gången i mitt liv har jag inte lust att laga mat. Semester brukar innebära att jag fullständigt kastrullerrar mig in i nya maträtter, råvaror, marknader, tekniker. Jag lagar mat som aldrig förr och njuter ut i lilltårna. Men inte i år. Lusten är borta. Jag vill heller lukta på blommorna och sova. Kan det vara en försenad 40 årskris eller bara en fullständigt normal reaktion på ett jobbigt livsår?

20110711-165435.jpg

0 reaktioner på ”Lite förvirrad i matlusten.

 • Pierre on juli 11th, 2011

  Passerade precis Visbys botaniska trädgård på min väg hem, där finns underbart vackra rosor, några doftar mer än andra men alla är speciella på sitt sätt. Så lukta på blommor kan var trevligt. Men äta måste man ju också. och korvar i halvskumma lokaler kan man ju inte äta varje dag. 🙂 Jag är vegetarian och skulle vilja laga något som ser gott ut och doftar av sommaren i helgen , så har du något bra förslag på snabblagat, got och väldoftande inför helgen?

 • Katarina Althin on juli 12th, 2011

  Hej Alex!

  Ibland försvinner gnistan för en liten stund, oftast bara runt hörnet men det kan ju bli lite tomt. Hur som helst kan du ju passa på att äta hos vännerna den här semestern, du vet att ni har en stående inbjudan, hela familjen!!

  Kram Katarina

  • alexandra on juli 14th, 2011

   Kattis!!! Stor kram till dig och hela familjen! Är vi neråt landet hör vi verkligen av oss!!

 • alexandra on juli 14th, 2011

  Hej Pierre,
  Gotland bjuder verkligen på vackra blommor. Jag tycker om att göra frittata eller omeletter på sommaren. Tar fram färska grönsaker och njuter till tunna omeletter. Här är en enkel på den sista sparrisen innan de tar slut.

  Frittata med sparris och potatis
  1 gullök
  2 msk varmpressad rapsolja
  6-7 kokta potatisar
  En bunt färsk grön sparris
  1 msk finhackad basilika
  6 ägg
  2 dl riven västerbotten
  1 dl mjölk
  Gör gärna så här

  Gör gärna så här:
  Sätt ugnen på 180 grader.
  Skala bort det hårda på sparrisstjälken. Skär av 2 cm av tommen och lägg åt sidan, skär resten av sparrisen i 2 cm stjälkar. Koka sparrisstjälkarna i lättsaltat vatten. Lägg i topparna och häll bort vattnet.
  Skala och skiva löken. Lägg oljan och löken i en stekpanna med ugnsfast handtag och låt småsvettas några minuter under omrörning. Skiva och lägg i de skivade potatisarna och basilikan. Salta peppra och vänd försiktigt några gånger. Dela sparrisen och lägg på. Vispa samman ägg, mjölk, hälften av den rivna osten och mjölk, salta och peppra och häll över potatis och sparris. Låt värma någon minut på spisen och lyft under tiden försiktigt potatisen så att stanningen rinner under lite här och där.
  Ställ hela pannan i mitten på ugnen i 20-25 minuter tills den fått färg och stannat (känn genom att trycka försiktigt) strö över resten av osten och låt stå och svalna 10 minuter innan servering.
  Servera gärna med en god tomatsallad.

  • Pierre on juli 17th, 2011

   Det där blev ja fantastiskt gott, tycker båda jag och min dotter, hittade Gotländska gula och röda tomater till salladen också, det där kommer jag göra igen och tillsammans med nektarinsockerkakan i nästa bloggonlägg blev söndagen en kulinarisk höjdpumkt för den mest hängivne av sybariter. Tack Alexandra1

@twitter