Leva Livet projektet uppmärksammas!

post

Otroligt kul att leva livet projektet har fått uppmärksamhet för sin insats för miljön. Jag är så glad att jag hade chansen att vara deltagare. Om vi alla börjar med ett steg för att förändra miljön kommer vi att nå långt!

Leva Livet nominerat till galapris
Göteborgs Stad och projekt Leva Livets avfallsutmaning har blivit nominerad till ett nationellt pris. Anledningen till nomineringen är de stora avfallsminskningar som familjerna i projektet uppnått. Priset delas ut av tidningen Recycling och Miljö på den årliga Återvinningsgalan som äger rum den 1 december. Avfallsutmaningen är nominerad i kategorin årets specialpris.

– Det är väldigt roligt att projektet uppmärksammas på ett positivt sätt även på nationell nivå. Nomineringen gör att vi får fokus på avfallsfrågan och konsumtionsfrågan, säger Pernilla Hellström, miljöförvaltningen som är projektledare.

– Genom avfallsutmaningen visade vi att det man förr trott var nästan omöjligt faktiskt var möjligt. Prognoserna visar att vi kan dubblera mängden avfall i mitten av seklet, om vi fortsätter som vi gör nu. Men vi visade att det går lätt att halvera avfallsmängderna och leva resurseffektivt och gott på samma gång. Det är väldigt hoppfullt, säger Maria Ivarsson, kretsloppskontoret som var coach i avfallsutmaningen.

Om projekt Leva Livet

Projekt Leva Livet har drivits av Göteborgs Stad i samarbete mellan miljöförvaltningen, kretsloppskontoret, Konsument Göteborg och Familjebostäder. Under ett år har elva göteborgsfamiljer coachats till att leva mer miljösmart liv samtidigt som de skulle försöka öka sin livskvalitet.

Deltagarna i projekt Leva Livet slog rekord i den andra utmaningen som handlade om att minska avfallet. I några fall handlar det om rena knockoutsiffror. Om göteborgarna lyckades leva som den duktigaste familjen, blir mängderna knappt en femtedel av dagens nivå på 460 kg per person om året. Då skulle den mängden mat och förpackningar vi sparar motsvara koldioxidutsläppen från 12 000 göteborgare varje år. Och alla skulle leva billigare.

@twitter