Kyckling klubba med couscous

post

kyckling m couscousAntingen gillar man det ljusa köttet på kycklingen eller det mörka. Jag brukar på skoj tänka att människor som tycket om filén och de ljusa köttet är mer ordningsamma och strukturerade i livet, medan de som gillar de mörka är äventyrliga och lite våghalsiga. Själv gillar jag…det, det är min lilla hemlighet!

Antal Personer: 4 personer
Tillagningstid: 60 minuter var av c:a 50 minuter i långsam kokning på spisen

INGREDIENSER:

  • 4 kycklingklubbor (c:a 600 gram)
  • 2 msk matolja
  • Salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1,5 liter grönsaksbuljong från tärning
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mild curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk sambal-oelek
  • 3 kvistar mynta (grovhackade)
  • 1 (250 gram) matlagningsyoghurt
  • 1 granatäpple
  • 4 portioner couscous (se rekommendationer på paket)
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Dela klubborna i två delar mitt i leden och stek i oljan så att delarna får fin färg runt om. Salta och peppra rikligt. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg i och vänd om så att de också får färg. Häll i buljongen och alla kryddorna utom den färska myntan. Låt sjuda i 40 minuter med lock, tag ur kycklingen och täck med folie för att hålla varmt. Rör i yoghurt och mynta i buljongen och låt sjuda i 10 minuter utan lock. Red ev. med lite Majsena för ljusa redningar. Lägg i kycklingen igen, låt sjuda upp och servera med granatäppelkärnor på toppen tillsammans med couscous (se tillagningsrekommendationer på paketet).

@twitter