inköpslista till lörd-sönd….clean food…

post

Mycket inspirerad av Thorbjörg Hafsteinsdottir, Fredrik Paulún, Ulrika Davidsson och flera andra har jag satt ihop mina måltider den närmaste tiden. Min tanke är att äta ekologisk, närodlad och icke processad mat. Kommer det att funka? Jag tänkte försöka gå till vanliga mataffärer och hälsokostaffärer i köpcentrum början och fråga efter ett större ekologiskt utbud. Jag kommer även att beställa en del på nätet efter ett tag. Men nu i början vill jag ställa frågor, se om det verkligen går att förändra det livsmönster som jag och mitt samhälle har idag.

Meny för lö-sö
Lördag morgonmål
havregrynsgröt med lätt rostade hasselnötter, kallpressad linfrö olja, hallon
förmiddagssnack
1 kopp grönt te, 1 liten näve mandlar, 1 morot
Lunch
Ångad torsk med broccolibuketter, sallad på rödabönor och rödlök dressing på ekologisk olivolja, äppelcider vinäger
eftermiddagssnack
2 skivor boveteknäcke med skivad rättika
middag
Lasagne på skivad aubergine med älgfärs

Söndag morgonmål
havregrynsgröt med lätt rostade hasselnötter, kallpressad linfrö olja, blåbär
förmiddagssnack
1 kopp grönt te, 1 liten näve mandlar, 1 äpple
Lunch
Rökt makrill med chilikryddad vitkål och mangosallad
eftermiddagssnack
2 skivor boveteknäcke med citron och avokadokräm
middag
Kyckling med rödbetor, solrosfrön och chevrekräm

Inköpslista för imorgon, undrar vilka saker som jag kommer att lyckas få ekologiska?
havregryns
hasselnötter
pressad linfrö olja
hallon
blåbär
grönt te
mandlar
morötter
torskfilé
broccolibuketter
rödabönor
rödlök dressing
ekologisk olivolja
äppelcider vinäger
boveteknäcke
rättika
aubergine
älgfärs

äpple
Rökt makrill
chili
vitkål
mango
citron
avokado
Kyckling
rödbetor
solrosfrön
chevre
soja eller rismjölk (undrar vilken är godast?)

@twitter