Hummerfond, träning och pesto

post

Sitter och slötittar på Milan Barca. Hade gärna varit på San Ciro ikväll, stämningen verkar underbar. Idag har jag suttit vid datorn halva dagen och skrivit ihop mitt reportage från Italien med Grappa och espresso kaffe. Längtar lite.
Dagens träning: crossfit till lunch och 5,5 km promenad på kvällskvisten, lite hostig fortfarande så jag känner mig inte helt på topp.
I morgon är det kökstjänst igen, ska jag sätta en äkta pesto som jag ska ta med mig till P4 extra i helgen och förbereda en hummerfond till min pannacotta med heta räkor som jag servera i Farsta centrum på lördag. Kom gärna och hälsa på mig om ni har vägarna förbi.
Här har ni receptet!

foto peter jademyr

Foto:Peter Jademyr

Jordärts pannacotta med heta räkor
10 snaps glas eller andra fina skålar
Ingredienser:
3 dl matlagningsgrädde
2-3 små jordärtskockor
1 tsk hummerfond
1 knivsudd cayennepeppar
1 krm salt
Några drag med pepparkvarnen
2 blad gelatin
Topping
färsk koriander
20-30 skalade räkor
2 msk sweet chili
Gör gärna så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg grädden och jordärtskockorna i en kastrull, rör i kryddorna och fonden. Låt sjuda i 5 minuter, mixa slätt med en mixer stav. Lägg i de urkramade gelatinbladen, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något och häll upp på glas och låt stå kallt i 3 timmar. Blanda samman räkor med sweet chili och hackad koriander.
Lägg räkorna på pannacottan alldeles innan servering.

@twitter