Hönsjakt, Norrlandsbesök & en barsk tillsägelse.

post

Idag pratar jag och Erik höna och kyckling i P4-extra. Var har kokhönset tagit vägen i våra butiker? Vi reder ut begreppen lite grann. Denna gång är programmet förinspelat för själv befinner jag mig många mil från Göteborg. Närmare bestämt Gålsjö Bruk, 3 mil utanför Sollefteå. Kul att vara gästkock med kompetent hjälp i köket. Både av Andreas och Ulf på plats och duktiga elever, Joakim och Thomas från Härnösands restaurang skola. Min meny blir förstås italiensk. Jag tar gärna mina gäster på en resa i sinnerna.
Så här kommer det att smaka, det finns några platser kvar om ni har vägarna förbi kl 19.00 ikväll.
Liten apptitretare
Gaspaccio med rostad viltsvinsskinka
Förrätt
Svärfisk med basilika kräm och buffelmozzarella stick
Pasta
Spenat och ricotta fyllda tortelloni med KarlJohansås
Varmrätt
Parmalindad oxfilé med gratinerad fänkål och kalvsky
Dessert
Tiramisútartlette med citronkräm och färska bär
Det blir så gott så!
Det enda som blivit lidande är min träning. Förkylning och långa kökspass. En ynka promenad sedan i tisdags. Skärpning fru Zazzi!

20120325-121343.jpg

20120325-121449.jpg

20120325-121519.jpg

@twitter