Hallongrottor på Alexandra-dagen….

post

Blev väckt med en caffelatte, nypressad apelsinjuice och en tulpan…Life is beautiful.
Var tvungen att provlaga ett mördeg recept för  en artikel jag plåtade förra sommaren men ska publiceras i maj. Hade slarvat med mina egna anteckningar och kunde inte läsa vad jag skrivit. Ingen större skada skedd. Mina söner gillar att vakna upp till nybakade hallongrottor. Här kommer receptet om ni vill prova själva. Tar knappt 10 minuter att nypa ihop, 5 minuter att baka ut och 12 minuter i ugnen. Superlätt!

Hallongrottor
Ingredienser:
Mördegen
1 ägg
0,5 dl strösocker
100 gr smör, rumstempererat
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl hallonsylt

Gör gärna så här:
Vispa ägget och sockret i minst 5 minuter. Rör ihop de torra ingredienserna och nyp samman alltihop med smöret till en fin deg. Slå in i plast och låt vila i kylskåp 30 minuter. Tag ut och rulla valnötsstora bollar. Tryck ihop med tummen så att de plattas ut och det bildar en fördjupning i mitten. Lägg på en smord plåt eller i formar och klicka hallonsylt i mitten på varje kaka. Baka av i 200 grader i 12-15 minuter.

0 reaktioner på ”Hallongrottor på Alexandra-dagen….

  • Patrik on februari 17th, 2011

    Hallongrottor är det bästa jag vet! undrar nu om du har något bra recept på drömmar,kusar, finska (italienska?) pinnar eller andra småkakor som passar till kafferepet?

  • Charlotta Flyckt on februari 20th, 2011

    Mums!!!!

@twitter