Hade nästan glömt bort den magiska föreningen av kantareller och parmesanost!

post

Så magiskt gott!!! Hade vägarna förbi Varekil och slank i fredags in hos RJ Närproducerat. Köpte så goda fläskkotletter att jag blev lycklig. Så där så att det pirrade. Riktiga kotletter, med ben och svålen kvar. Som de ska smaka, VAD GÖR svenska grisbönder med sitt kött…..nä förresten jag vill knappt veta det. Hur som helst lite nyplockade kantareller, en enkel naturell risotto och en känsla av parmesan. Vad mer kan man begära av livet? Här är receptet:

Fläskkotlett med kantareller och parmesan
4 personer
4 fläskkotletter, gärna med benet och svålen kvar (saftigast då)
Smör att steka i
1 liter kantareller
Smör att steka i
0,5 dl färskriven parmesan
3 dl arborio ris (rundkornigt risottoris)
1 gul lök
1-2 msk matolja
1 msk finhackad timjan, gärna citrontimjan
0,5 l grönsaksbuljong
0,5 dl vitt, torrt vin
1 tsk vilt och kantarellfond eller annan koncentrerad svampfond
Gör gärna så här:
Finhacka löken och låt svettas någon minut i en rundbottnad kastrull. Lägg i riset och rör runt i några minuter. Häll på fonden och sedan buljongen lite i taget så att det mättas hela tiden. När den börjar bli färdig efter ca 15-20 minuter, rör i vinet, timjan, en klick smör och ett par msk parmesan. Låt värmas upp igen, smaka av med salt och peppar och låt vila under lock, utan värme i 5-8 minuter.

Smörstek fläskkotletterna i stekpanna, (lägg/balansera på högkant så att svålen får färg) salta och peppra. Kolla gärna med en stek termometer eller ett snitt vid benet att de är färdiga, 70-72 grader. Rensa kantarellerna och smörstek dem i panna, salta och peppra. Servera och njut!

@twitter