Grillad Kycklingfilé med ärtkräm

post

www.livsformen-1Antal Personer: 4 Personer
Tillagningstid: 30 minuter

INGREDIENSER:

  • 5dl frysta gröna ärtor (ca 300 gram)
  • 2,5 dl färdig buljong från kyckling fond du chef
  • 500 gr kycklingfilé ekologisk med skinn
  • 0,5 msk färskriven ingefära
  • 2 msk riven parmesan
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 dragonkvistar
  • Bönsallad
  • 1 burk kidneybönor (färdiga, kokta)
  • 0,5 Rödlök
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Salta och peppra kycklingen. Lägg i non stick panna med skinnsidan nedåt först. Ge färg och vänd. Sänk värmen och låt sjuda under lock till det uppnått en innetemperatur på 70 grader. Koka ärterna i buljongen med lock i 8-10 minuter. Mixa med hjälp av stavmixer eller matberedare ihop med ingefäran, några blad färsk dragon och parmesan. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten. Finhacka löken. Vänd samman med olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg ärtkräm som en spegel. Skiva kycklingen och lägg på. Servera med bönsalladen och lite färsk dragon.

@twitter