Tropiska frukter eller säsongens goda citrusfrukter. Det mesta passar att bli doppat i mörk choklad.
Grand dessert med chokladfodue
Antal Personer: 4-6 personer
Tillagningstid: 20 minuter
INGREDIENSER:
- 1 Mango
- 6 körsbär
- ¼ dels melon
- ½ kokosnöt
- ¼ dels ananas
- 6 psysalis
- 6 jordgubbar
- ½ drakfrukt
- 200 gram 70 % mörkchoklad, gärna från venezuela
- 150 gram äkta vaniljglass, light
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Skölj frukterna och låt torka på en kökshandduk. Dela ananasen och skär bort skalet men behåll som ”ram”. Skala melonen och skär i ätvänliga bitar. Knacka bort det hårda skalet på kokosnöten och skär i bitar. Skär upp mangon och drakfrukten. Lägg upp allting på ett stort fat. Smält chokladen över vattenbad och häll i en tjockbottnad mugg eller skål. (förvärm muggen lite först med hett vatten, torka ur och häll i den smälta chokladen) Skeda upp vaniljglassen i kulor och servera.
Skölj frukterna och låt torka på en kökshandduk. Dela ananasen och skär bort skalet men behåll som ”ram”. Skala melonen och skär i ätvänliga bitar. Knacka bort det hårda skalet på kokosnöten och skär i bitar. Skär upp mangon och drakfrukten. Lägg upp allting på ett stort fat. Smält chokladen över vattenbad och häll i en tjockbottnad mugg eller skål. (förvärm muggen lite först med hett vatten, torka ur och häll i den smälta chokladen) Skeda upp vaniljglassen i kulor och servera.