GI-sallad med hetta…

post

Jag började strypa kolhydrater förra veckan och längtar nu alldeles särskilt efter en ljummen sallad. Ibland kan bara tanken på lime och koriander få det att pirra till i magen. Joda, lust kan yttra sig via god mat 😉  Det är något alldeles särskilt med dessa två smaker. Sedan är jag en sucker på bläckfisk (haha), jag vet att det inte passar alla och att vissa ryggar tillbaka bara på tanken av bläckfisk men jag älskar det innerligt. Sagt och gjort försökte handla allt ekologiskt men det gick inte riktigt. Tomater, koriander och lime blev det som jag vet är eko, bläckfisken antarjag är fiskat i havet och är väl så eko det kan bli. 50% ekologiskt denna gång men 100% GI och 150% gott!!

Ljummen bläckfisksallad
4 personer
800 gr bläckfisk
4 ekologiska tomater
1 ekologisk rödlök
3 ekologiska limefrukter
2 tsk fisksås
1 kruka koriander
1-2 spanskpeppar
2 msk olivolja
Gör gärna så här:
koka upp vatten med salt i (1 msk per liter) lägg i bläckfisken tills den mjuknat. Kärna ur tomaterna och klyfta dem med skalet kvar, hacka koriandern, pressa limen, skiva löken, kärna ur och strimla chilin, vänd samman allt med fisksås och matolja i en bunke. Strimla den kokade bläckfisken och vänd i.  Smaka av med salt och peppar.

@twitter