Gårdagens artikel i Göteborgs posten….

post

Av Frida Zetterström
Foto: Helene S. Bernstone

Att Alexandra Zazzis favoritmöbel är hennes spis är föga förvånande. Lite mer överraskande är kanske att hennes eget kök, där spisen står, är rätt litet.
– Jo men så är det, säger Alexandra. Det är ett väldigt litet kök men här kan jag lätt producera mat till hundra personer. Jag har en hurts på hjul, en infälld matberedare och egentligen är det som ett riktigt restaurangkök med en enda ordentlig station. Nackdelen är väl möjligtvis att en eller max två personer kan stå och jobba effektivt i köket samtidigt. Som självklart centrum i köket står Alexandras ögonsten.
Spisen.
– Spisen var det första vi köpte när vi flyttade in i huset 1999. Det är så underbart med sådana här möbler. En sådan här spis blir liksom aldrig gammal. Spisen drivs med både el och gas och undertill finns både en stor varmluftsugn och en mindre ugn med ett rotisserie där Alexandra kan grilla en hel kyckling.

– För mig som kock är spisen ett instrument, värmen måste vara direkt och då är det perfekt med gasol. Spisens design är tidlös och passar perfekt in i den känsla som Alexandra vill skapa i sitt kök. Alltså att det inte riktigt skall gå att tidsbestämma rummet utefter inredningen utan att köket istället förblir genuint och personligt. – Det här är ett kök som används, säger Alexandra. Det är ett rörigt men rent kök där allt som behövs finns framme. Jag tycker att vi generellt skall tillåta oss själva att ha det lite rörigt omkring oss. Ett hem är som en sallad, det är godast om det blandas runt lite. 

0 reaktioner på ”Gårdagens artikel i Göteborgs posten….

 • Frida Zetterström on oktober 10th, 2011

  Goa du! Glad att du gillade jobbet, det blev himla fint tycker jag!
  Ha en härlig måndag. Kram f

 • avatar

  […] Alexandra gillade jobbet vi gjorde om henne och hennes fina spis till bilagan i helgen. På hennes blogg kan du läsa […]

 • Alexandra on oktober 10th, 2011

  Hej Frida! Tycker jag med! Trevlig text och härlig bild!

@twitter