Fredagsmys

post

Jag brukar tillåta mig lite extra gott de fredagskvällar jag är ledig. Hela familjen samlas runt middagen och vi brukar sitta länge och prata om veckan som gått. Man lär sig så otroligt mycket med tonåringar i huset. Senaste nytt inom teknik och musik, önskemål om nya mobiltelefoner, snygga kläder och onödiga hemsidor. Vi spånar om allvarliga saker eller om det mest triviala. Det är viktigt både för vuxna och unga att sitta i en trygg miljö och bara vara sig själva för en stund. Köket är verkligen husets hjärta. Ikväll är jag godissugen och smälter mörk choklad i vattenbad, lägger i nötter och låter stelna som en god kaka. 1 liten bit eller 3 kan jag unna mig efter torsdagens millopp.//Alexandra

KAJSA KOMMENTERAR

Hos oss är fredagskvällen en riktigt mysig stund. Familjen samlas och alla är ganska trötta. Även idag vill jag att det ska gå snabbt att laga mat så att vi kan ta det lugnt och se en bra film. Har två bra filmer som väntar därhemma, Lost in translation och Burn after reading. Får se vilken det blir.

Ikväll ska barnen få göra egen ”pizza”. Polarkaka med en färdig tomatsås (nu börjar väl Alexandra snart gråta…), strimlad skinka och riven ost. På min egen lägger jag skivad tomat och mozzarella, och när jag tagit ut den ur ugnen lägger jag på några skivor parmaskinka och färsk basilika.

Till det blir det tomatsallad med oliver, lök och olivolja.
Jag älskar tomater!

Popcorn är ett måste och för min egen del gärna ett glas gott rött vin.
Och ett par rutor av en riktigt mörk choklad.

0 reaktioner på ”Fredagsmys

  • Alexandra on september 3rd, 2010

    Hallå Kajsa!
    Nu får du skärpa dig, du skall ju vara mitt samvete! Hur tänkte du med polarkaka? Köp färdig pizzadeg om du inte hinner sätta egen. Köp av pizzabagare eller i välsorterade mataffärer. Barn gillar riktig pizza!

    • Kajsa on september 4th, 2010

      Bra idéer! Det ska jag prova nästa gång!

@twitter