Företagarmässa i Stockholm

post

Som ett led i mitt uppdrag som ambassadör för kvinnors företagande har jag åkt till Älvsjö och skall prata om vad jag gör och vad jag brinner för. Skönt stimulerande miljö där jag möter människor som är eller vill bli företagare. Man lär sig alltid något nytt! Livet är en skön resa.

20111006-095211.jpg

Jag svarade bl.a. på följande frågor:

-Varför startade du företag?

Jag tänkte nog inte så mycket på det när jag gjorde det. Det var bara ett led i min rörelse, det jag brann för. Jag ville skapa en italiensk oas i Göteborg, med mina egna delikatesser och mat. Själva

företagsstartandet var bara ett verktyg för att göra verklighet av en dröm.

-Roligast med att driva företag?

Att få bestämma allting själv, att alltid känna möjligheten att kunna utvecklas och att varaje dag är olik en annan.

-Vad har du lärt dig av att starta företag?

Att smekmånaden tar plötsligt slut och man går in i olika faser. Man skall kunna hantera både motgångar och medgångar. Att driva ett företag är att ta emot ett ständigt flöde. Man måste både kunna fatta långsiktiga beslut men även kunna skjuta från höften.

-Ditt bästa tips till den som vill starta företag?

Dela in saker i mappar, ta en sak i taget och hitta en egen lugn vrå som är personligt och utanför företaget.Viss mod och galenskap kombinerat med en stor nyfikenhet, uthållighet och lust, det är bra egenskaper för nyföretagare.

0 reaktioner på ”Företagarmässa i Stockholm

 • Maria on oktober 6th, 2011

  Hej Alexandra
  Det var trevligt att få träffa dig. Roligt att du tog denna bild och la ut, jag hänvisar till dig från min blogg ;). Själv tog jag ej bild idag men jag bloggar också. Hoppas ok!

  Synd du hade ett seminarium att gå till för det hade varit roligt prata mat med dig. Själv skriver jag lite om – och följer låkolhydratkost. Din tanke om den kosten hade varit underbart att få ta del av.

  Ha det gott och lycka till med alla dina företag, de va ju en del. *ler*
  Vi ses vid fler liknande tillfällen är jag säker.
  Bästa hälsningar Maria

@twitter