Fläskfilégryta med asiatiska smaker

post

GrytaAntal Personer: 4 personer
Tillagningstid: 20-30 minuter

INGREDIENSER:

  • 400 gr fläskfilé
  • 2 msk matolja
  • 2-3 limeblad
  • 2 dl hett vatten
  • 1 fond du chef, kött
  • 1 burk kokosmjölk
  • 10 cm purjolök
  • 15-20 Shitakesvampar
  • 6-8 små minimajs
  • 20 st Sockerärtor
  • 10 gula eller röda cocktailtomater
  • 10-12 blad thaibasilika
  • 3 dl jasminris
  • Limefrukt att klyfta till servering
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Stek fläskfilén i matolja runt om så att den får färg. Lyft ur köttet och skär i skivor och sedan halvmånar. Ställ åt sidan. Skär svampen och purjolöken i strimlor, dela majsen ett par gånger och lägg i samma panna som köttet och fräs på. Lägg i buljong, lime, vatten och sist kokosmjölk, låt sjuda 10 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla basilikan och dela tomaterna i 4. Lägg köttet, sockerärtorna, 1 msk thaibasilika och tomaterna i kokosmjölken och låt sjuda tills köttet är helt genomstekt. (ca 10 minuter). Strö över det sista av basilikan. Servera riset med grytan och limeklyftor.

@twitter