Antal Personer: 4 personer
Tillagningstid: 20-30 minuter
INGREDIENSER:
- 400 gr fläskfilé
- 2 msk matolja
- 2-3 limeblad
- 2 dl hett vatten
- 1 fond du chef, kött
- 1 burk kokosmjölk
- 10 cm purjolök
- 15-20 Shitakesvampar
- 6-8 små minimajs
- 20 st Sockerärtor
- 10 gula eller röda cocktailtomater
- 10-12 blad thaibasilika
- 3 dl jasminris
- Limefrukt att klyfta till servering
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Stek fläskfilén i matolja runt om så att den får färg. Lyft ur köttet och skär i skivor och sedan halvmånar. Ställ åt sidan. Skär svampen och purjolöken i strimlor, dela majsen ett par gånger och lägg i samma panna som köttet och fräs på. Lägg i buljong, lime, vatten och sist kokosmjölk, låt sjuda 10 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla basilikan och dela tomaterna i 4. Lägg köttet, sockerärtorna, 1 msk thaibasilika och tomaterna i kokosmjölken och låt sjuda tills köttet är helt genomstekt. (ca 10 minuter). Strö över det sista av basilikan. Servera riset med grytan och limeklyftor.
Stek fläskfilén i matolja runt om så att den får färg. Lyft ur köttet och skär i skivor och sedan halvmånar. Ställ åt sidan. Skär svampen och purjolöken i strimlor, dela majsen ett par gånger och lägg i samma panna som köttet och fräs på. Lägg i buljong, lime, vatten och sist kokosmjölk, låt sjuda 10 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla basilikan och dela tomaterna i 4. Lägg köttet, sockerärtorna, 1 msk thaibasilika och tomaterna i kokosmjölken och låt sjuda tills köttet är helt genomstekt. (ca 10 minuter). Strö över det sista av basilikan. Servera riset med grytan och limeklyftor.