Fläskfilégryta med asiatiska smaker

En smakrik fläskfilégryta med asiatiska smaker och fräscht inslag av lime.

Gör gärna så här:

  • Stek fläskfilén i matolja runt om så att den får färg. Lyft ur köttet och skär i skivor och sedan halvmånar. Ställ åt sidan.
  • Skär svampen och purjolöken i strimlor, dela majsen ett par gånger och lägg i samma panna som köttet och fräs på.
  • Lägg i buljong, lime, vatten och sist kokosmjölk, låt sjuda 10 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Strimla basilikan och dela tomaterna i 4.
  • Lägg köttet, sockerärtorna, 1 msk thaibasilika och tomaterna i kokosmjölken och låt sjuda tills köttet är helt genomstekt. (ca 10 minuter).
  • Strö över det sista av basilikan. Servera riset med grytan och limeklyftor.