Fiskburgare i flygande fläng

post

Foto: Anders Deros

Står just nu och förbereder små snittar för 150 personer som ska ha ett öppet hus imorgon. Ibland är det svårt att inte småäta vilket är livsfarligt för en lagom tjock kvinna i sina bästa år. Är så barnsligt förtjust i lufttorkad skinka.

KAJSA KOMMENTERAR
PS: Lufttorkad skinka har nog ingen blivit tjock av…. Men jag förstår att det är svårt att få till det med regelbundna matvanor och svårt att låta bli att småäta och smaka på allt. Det brukar vara bra att skriva ner allt man äter på en dag, eller på en vecka, för att få koll på hur mycket det egentligen blir. Och för att bli medveten om – och undvika – småätandet. //Kajsa

Mina tonårsbarn får klara middagen själva ikväll, det blir fiskburgare i pitabröd, burgarna ligger i kylen och det är bara för dem att värma och lägga lite grönsaker i pitabrödet här är receptet:

Dessa små godingar är lika goda kalla som varma och kan lätt packas ned till en picknick.

Fiskburgare i flygande fläng
antal Personer: 4
Tillagningstid:20-25 minuter
Svårighetsgrad: medel

1 liten morot
1 liten palsternacka
1 liten gullök
600 gram fiskfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk olivolja
1 zucchini
1 aubergine
2 tomater
4 salladsblad
ruccola
4 pitabröd
Salt och peppar

Gör gärna så här: Om du inte får tag i fiskfärs kan du köpa torsk eller sejfilé i bit. Finhacka fiskfilén, lättast är att göra det medan den är halvtinad om du köper fryst fisk. Skala palsternackan, löken och moroten och finhacka snabbt i matberedaren eller med kniv. Blanda samman färsen, ägget, ströbrödet och morotsblandningen. Klicka ut i en teflonpanna med lite stekfett till 4 burgare. Låt stekas på medelvärme till de fått fin färg. Vänd försiktigt med en stekspade och stek andra sidan. Skiva auberginen och rosta i ugn eller i stekpanna med salt och peppar. Skiva tomaten och hyvla skivor av zucchinin med en osthyvel. Öppna pitabrödet lägg i sallad, burgaren, tomatskivor, aubergine, zucchini och ruccola. //Alexandra

0 reaktioner på ”Fiskburgare i flygande fläng

  • Kajsa on september 1st, 2010

    Mmmm, det där ser verkligen jättegott ut!

@twitter