Detox&linssoppa=sant…..Linssoppa& parmesan =kärlek

post

Kör tillsammans med min Peter en 10-dagars detoxkur innan jul. Inget kött, inget kaffe!! inget svart te, inga mejeriprodukter, inget socker/mjöl (snabba kolhydrater), ingen alkohol och inget snus (för honom). Andra dagen kände vi oss totalt under isen. En huvudvärk som sprängde i tinningarna så vi nästan höll på att ramlaihop. Kunde nästan inte tänka. Men nu är det helt borta. Peter var väldigt skeptiskt men har nu dag 9 ändrat mening helt, han känner sig (jag oxå, men det förväntade jag mig) mycket piggare.
Gjorde linssoppa till middag igår, det roligaste var att killarna hemma tyckte det var supergott efter ha nallat parmesan ur kylskåpet och rivit på en ansenlig hög. Jag har kommit fram till att svarta linser är mina favoriter. De håller kokformen bäst och grötar inte till sig.
Här är mitt supersnabbarecept på linssoppa.
2 msk olivolja
1 bit butternut pumpa eller morot om du inte har annat hemma
1 gullök eller rödlök (hade ingen gul hemma)
hade en ledsen bit röd paprika så den slängde jag oxå i
1 vitlöksklyfta
4 dl linser, färg efter smak
1,5 l vatten
2 ekologiska grönsakstärningar
1 burk ekologiska hela skalade tomater
2 kvistar rosmarin
5 svart pepparkorn
salt efter smak
Gör gärna så här:
Skala lök och pumpan. Lägg i matberedare med knivtillsats tillsammans med vitlöken och kör ihop snabbt. Eller gör som jag, ställ dig lugnt vid brädan och skär allting fina bitar. Jag är knäpp så, jag gillar det och det känns som meditation. Lägg oljan i en stor kastrull. Lägg i lökblandnigen och linserna några minuter på hög värme under omrörning. Häll på/lägg i vatten, tomater, kryddor och buljongtärningar. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda 30 minuter. Smaka av med salt och servera.

20111214-100724.jpg

Man blir glad över de vackra färgerna...

20111214-100807.jpg

i med linserna och rör om...

20111214-100841.jpg

och nu ett lätt sjudande som sköter sig själv...

@twitter