Denna jobbiga stress och oro…

post

som hela tiden får oss att göra fel saker mot vår kropp. Är i Vaasa i Finland på föredrags turné och pratar om mat, matvanor, passion för mat och stress. Underbart väder, härligt engagerade människor. Igår Kristinestad, idag  Jakobstad, imorgon Vaasa.

Ju mer jag pratar om det desto mer inser jag själv hur mycket nutidsmänniskan (mig själv inräknat) har tappat fotfästet när det gäller balans i livet, balans över de enkla sakerna. Enkel rörelse, bra matlagning. Stress är en sådan glädjedödare. Det får enkla saker att bli svårt. Laga till en snabb middag är lätt för alla. Jag lovar. Ni är vuxna människor. Ni kan laga mat!! Strunta i TV ta en promenad, landa i vardagen, njut av livet. Yes we can!

0 reaktioner på ”Denna jobbiga stress och oro…

 • Ralph on mars 8th, 2011

  Hej,
  Menar du att det finns människor som inte lagar maten själv till familjen? 😉
  Man undrar vart man har bråttom, livet är kort ändå så precis som du säger, njut av livet och framförallt ta vara på tiden med sina barn.
  Det är vi själva som präglar våra barn och hur de kommer att uppleva t.ex. hur man tillreder sin mat!

  • Alexandra on mars 8th, 2011

   Hej Ralph….ja visst är det konstigt att vi inte tycks lägga energin på det som är viktigt. Håller helt med dig, barnen är så viktiga och vi som vuxna kan ge dem möjligheten att slippa uppfinna hjulet själv bara genom att samtala med dem och laga mat tillsammans. Det är äkta kvalitets tid.

 • Gunilla Simons/dagmamma i Finland on mars 8th, 2011

  Tack för igår kväll i Kristinestad,Finland.De var en mycket intressant kväll.Jag njöt av att sitta och lyssna på dej.Trevlig fortsättning på veckan.

  • Alexandra on mars 8th, 2011

   Hej Gunilla,
   och tack själv för att du kom. Underbart med en sådan engagerad publik. Nästa gång lagar vi alla mat tillsammans!

 • Tina Gäddnäs on mars 10th, 2011

  Tack för en härligt inspirerande kväll i Jakobstad! Du har en fantastisk syn på livet, välmående, hälsan, maten, balansen! Man fick sig många tankeställare! Guldkant var också den italienska touchen, och ekologiska tänkandet:) TACK!

@twitter