Bygg din egen vardagsmat…

post

Här kommer ett recept på en super enkel rätt. Lätt att göra från sakerna i skafferiet och frysen.

Ugnsbakad laxfilé med bulgurrisotto och örtsås
4 personer
4 frysta fiskfiléer å ca 130 gr styck
4 salladslökar
Salt och peppar
Aluminiumfolie eller smörpapper
1 hönsbuljongtärning
3 dl bulgur
1 liten gullök
1-2 msk finhackad färsk eller fryst persilja
2,5 dl broccolibuketter
1 dl Gräddfil
Frusen gräslök
Gör gärna så här:

Grovhacka salladslöken och slå in med laxen, lite salt och peppar i smörpapper (eller aluminiumfolie, med helst smörpapper, bättre för miljön). Lägg in i ugn 160 grader i 15-30 minuter, (beroende på om den är fryst eller ej). Öppna ett paket och kolla eller stick in en digital termometer, färdig vid 52-54 grader.
Vill man göra det lätt för sig är det bara att koka bulgur i hönsbuljong, lägga i broccolin sista minuterna och röra i finhackad lök, persilja och gräddfil vid servering. Vill man skapa lite rundare smaker och tycker att det är avkopplande att röra om i sin kastrull lite då och då (det tycker jag) skall man bygga sin risotto. (dvs fräs samman bulgur, lite rapsolja och gullök och pytsa på hönsbuljongen allt eftersom)

0 reaktioner på ”Bygg din egen vardagsmat…

  • Magnus Åkerström on oktober 12th, 2010

    Kanonrecept.
    Alla i familjen kan äta detta. Skall prova med fryst lax!

@twitter