Nässelsoppa – 4 personer

post

Vårens nyttigaste primör, nässlan skapar den godaste soppan. 1 l (helst egenkokt) buljong på kyckling eller grönsaker efter smak 1,5 l nässlor, späda och nyskördade 2-3 msk grädde 2-3 msk maizena till redning 2-3 msk kallt vatten att röra samman med maizena 1 dl torrt, vitt vin 4 kokta (8 minuter) ägg Gör gärna så här: Koka upp buljongen och lägg i de väl avsköljda och rensade nässlorna (tag bort grova stjälkar mm), låt sjuda 5 minuter. Låt stå kvar



Read More

Hello world!

post

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!



Read More

Julklappstips!

post
Julklappstips!

    Är så stolt över min lilla kalender! Massor av recept och en bra almenacka för 2013! Perfekta sista minuten presenten! Köp den kära vänner!!



Read More

Gulaschsoppa till lunch…

post
Gulaschsoppa till lunch…

fick frågan om ett bra recept till Gulaschsoppa av en vän så jag lagade den i helgen. Den var god då, men allra godast är den idag, ett par dagar senare. En klick creme fraiche och aioli och vinterkylan blir plötsligt en god vän. gulaschsoppa 500 g bog eller högrev av nöt 2 msk matolja 1 stor vitlöksklyfta 1 gullök 2 morötter 1 bit sellerirot 1 bit persiljerot 1 tsk spiskummin, nymalen 0,5-1 tsk kummin 1 msk paprikapulver 4 fasta



Read More

nu rimmar jag skinkan…

post
nu rimmar jag skinkan…

Nu skall jag till min kötthandlare och hämta min skinka. Idag skall den klappas och imorgon i lag! Härliga jul och bak. Det berättas mycket om julen och jultraditioner i maten genom historien men sanningshalten i det hela varierar nog en hel del. Jag har letat lite grann och kommit fram till att grisen med julskinka, revbenspjäll, sylta och korvar har haft en central och viktig plats länge. Man unnade sig äntligen färskt kött efter ha levt på torkat och saltat



Read More

en liten mumsig julklapp….

post
en liten mumsig julklapp….

Bläddrar nöjt igenom kokbokshyllans senaste tillskott i kokbokshimmelen med duktiga Stefan Karlsson. Härliga bilder, sköna recept och helt gratis!



Read More

Colettes kokbok på Stadsteatern

post
Colettes kokbok på Stadsteatern

Springer inte ofta på teater. Men fick två biljetter till förhandsvisningen av colettes kokbok. Xtra roligt när det är riktigt bra. Vilken härlig föreställning! Otroligt duktiga skådisar och bra manus. Kul!! Rekommenderas varmt!



Read More

Omslags plåtning på media planet

post
Omslags plåtning på media planet

Står bland kvinnor jag beundrar för deras övertygelse och livslust. Idag pratar vi om livets viktigaste. Skratt, motion och god mat.



Read More

Jeans & kockrock

post

Gör mig iordning för att åka till Stockholm och gå på den storslagna invigningen av Clarion hotels nya baby på Arlanda. Klädkoden är business casual….ska jag ta kockrock och jeans med högklackat månne?



Read More

Surdegskurs på Solhaga

post

Två soliga dagar i slöinge där vi pratar, bakar och smakar surdeg. Det lilla bageriet drivs av Sara Wennerström och hon är en eldsjäl när det gäller degar. Det är så skönt att själv få luta sig tillbaka och bara ta emot information. Vi luktar och klämmer på degarna. Bakar egna bröd och provar massor av varianter på bröd. Jag njuter av varje sekund. Nu dags för dag två. Bagare i farten!



Read More
>

@twitter