Ät lax och sola på lunchen!

post

Med jämna mellanrum får vi nya rön för att leva längre och friskare, nu har turen kommit till D-vitamin, forskarnas nya gunstling inom vitaminvärlden. Den rara lilla vitaminen får man i sig genom fet fisk och sol. Så det finns nu flera anledningar till att ta en snabb promenad för att syresätta hjärnan mitt på dagen. Här kommer dessutom ett litet gott recept för att även få i dig vitaminen genom maten.
I mitt nya liv valde jag att unna mig denna goding till middag idag.
Och du….ta hand om dig själv lite extra därute.
Kram //Alexandra

Laxcarpaccio Detta är en riktigt god hälsobomb. Citronen ger massor av C-vitamin och antioxidanter och nyttiga fetter finns i alla övriga ingredienser.
130 gr lax i bit utan skinn (skall ha varit fryst)
2 msk färskpressad lime eller citronsaft
1 msk hackad rucola
nymalen svartpeppar
flingsalt
1 msk kallpressad olivolja
servera gärna på en bädd av salladsskott
Skiva laxen tunt och lägg ut på en tallrik, blanda samman olja, rucola & citron och häll över. Strö över svartpeppar, salt och sallad. Njut med gott bröd eller bara som det är om du kör kolhydratsfattigt som jag gör.

http://www.svenskfisk.se/media/118232/lax.jpg

LITE SNABB FAKTA:
Fet fisk och solljus är ett bra sätt att få i sig D-vitamin.  Dessutom så är många vardagsråvaror vi köper idag D-vitaminberikade tex mjölk, havregryn mm. Tidigare låg störst fokus på att förebygga benskörhet, men nu finns det indikationer på att för låga D-vitaminvärden kan öka risken för depression, tarmcancer, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

En reaktion på ”Ät lax och sola på lunchen!

  • sell this domain at sedo on oktober 11th, 2010

    I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success.

Comments are closed.

@twitter