Idag plockar jag falläpplen i trädgården och kör dem i råsaftcentrifugen. Juicen häller jag upp i ursköljda gamla mjölk förpackningar och i iskuber och fryser ned. Känns så skönt att ta tillvara på skörden.
Äpplena sköljer jag och sedan skär jag bort brunt och dåligt. Nu ska jag bara tvinga min 17 åring att hjälpa mig. Det är svårare än att hantera ett ton äpplen.
Man får välja sina strider, han får plocka ut diskmaskinen och torka golvet i hallen som hunden smutsat ned. Han gillade äppelsaften!
De frysta kuberna är perfekta när man ska göra smoothies. Men de var lättare att frysa in formarna än i plastpåsarna. kladdade ned hela bänken med de senare.
Hej kära syster!
Fick du blodad tand i morse när du hörde att jag gjorde detta?
Dock kör vi inte igång och gör äppelsaft utan snarare cider!!
En halv korg och endast 5 liter än så länge men det blir mer.
Sedan skall det skummas av, och få spontanjäsa i 2-3 månader.
Efter detta så skall det tappas
på flaska utan att röra bottensatsen.
Busenekelt låter det som, men som sagt första gången jag provar att göra egen cider.
På flaska skall det stå minst 6 månader, och det lär väl bli det svåra…….att hålla fingrarna borta.
Tack för uppslaget käre bror. Jag har massor med äpplen kvar så det verkar en bra idé. Ge mig gärna ditt recept! Kram Lill sis