Ännu en vecka slut.

post

Det känns som söndag fast det är måndag idag. Konstaterar att jag definitivt skulle behöva en extra dag varje vecka för att hinna med allting. Denna vecka har varit intensiv.
Har plåtat grillrecept för Göteborgsposten, varit på konsert i Flunsåsparken med härliga Eddie Oliva och bandet Bonus, skrivit ett par tidningsartiklar, hunnit med studentfiranden, skjutsat söner till höger och vänster och deltagit i “Smaka på Stockholm” uppe i huvudstaden.
Vilken härlig folkfest, vi skulle behöva något liknande i Götet med massor av god mat, musik, feststämning och sol. Jag var med i tävlingen seniormat, dvs tips för goda maträtter till äldre som kan lagas i äldreboenden. Mitt recept föll inte juryn på läppen och jag gick inte vidare till final. Buhu!! Konstaterade krasst att det är roligare att segra än alternativet. Kunde (ja e inte bitter) trösta mig med att de boende på Pilträdet tydligen hade gillat den när den tillagades  tidigare i veckan. Här är rätten sedd från scen.

Buljongkokta potatisklyftor, äpplen, svartrot med smörad tomatsås
Ingredienser steg 1

125 gr skivad bacon
400 gr lårfilé
0,5 dl västerbotten
100 gr fryst bladspenat
1 ägg
40 gr ströbröd
50 gr mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ingredienser steg 2
500 gr småpotatis, typ ratte
0,3 dl kycklingbuljong
150 gr svartrot
70 gr äpple
Salt och peppar
Ingredienser steg 3
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2,5 dl passerade tomater
30 gr smör
Salt och peppar
Tillagning steg 1
Mixa lårfilén till färs med hjälp av matberedare med knivtillsats. Blötlägg ströbröd i mjölk och blanda samman med färs, ägg, ost, salt och peppar. Slutligen smula i de frysta spenatbitarna och vänd om i smeten. Lägg ut baconskivorna på plastfilm, klicka på kycklingsmeten och rulla samman till en hård korv. Lågtempa 100 grader ca1 timme i ugn (innertemperatur 70 grader). Tag bort plasten och tag tillvara på stekskyn och häll över rotfrukterna. Ge baconet/kycklingen stekyta på stekbord. Skär i skivor vid servering.
Tillagning steg 2
Putsa och dela potatisen i halvor. Skala svartroten och dela i stavar. Lägg i ett bleck och slå på buljong och stekskyn. Baka av i ugn 225 grader ca 20minuter tills mjuk. Skär bort kärnhuset ur äpplet, skär i tunna klyftor och vänd ned i den heta potatisen. Smaka av med salt.
Tillagning steg 3
Skala och skiva vitlöken tunt, lät svettas i olivolja, häll på tomaterna, låt koka upp, vispa i smöret i tärningar och smaka av med salt och peppar.

Efter allt detta vill jag bara sjunka ned i en skön hängmatta, eller varför inte på denna vackra lilla blåa stol i ett växthus nära mig…..

@twitter